Blog

Mladen Mitrić

Oct 10, 2019

Kako pospješiti rad kafića pomoću društvenih mreža?

Društvene mreže za restorane i kafiće su od ogromnog značaja za ostvarivanje kontakta sa postojećim i potencijalnim gostima.

Facebook, kao najpopularnija mreža, za kafić ili restoran je jednako važan kao i web sajt, ali vam pruža i mogućnost plaćenog oglašavanja i lakog proširivanja svjesnosti o vašem brendu. Dozvolite ljudima da objavljuju svoje fotografije iz provoda u vašem lokalu, ostavljaju komentare i daju ocjene.

Upravo ste dobili besplatnu promociju najbolje vrste – preporuka zadovoljnog gosta.

Na Instagramu smislite svoj haštag i ljudi će ga koristiti, a svi znamo koliko svi vole da slikaju divno aranžiranu hranu ili piće prije konzumiranja. Pošto fotografije vladaju Instagramom, objavljujte slike dobrog kvaliteta koje će otvoriti ljudima apetit ili učiniti da ožedne.

Twitter je odlično mjesto za povezivanje sa gostima na neformalnijem i ličnijem nivou, ali i za promovisanje akcija, popusta i noviteta. Za razliku od prethodne dvije mreže, Twitter u BiH nema prevelik broj korisnika, zato istražite da li vaša ciljana klijentela pripada grupi twiteraša ili ne, i tako odlučite da li je ova društvena mreža od koristi vašem poslu ili ne.

Post a Comment