Blog

Mladen Mitrić

Oct 10, 2019

Moć potrošačkih komentara na društvenim mrežama

Da li čitate komentare koje drugi pišu prije nego što se odlučite da kupite neki proizvod?

Da li ostavljate komentare na web stranicama prodavaca za proizvode koje ste kupili?

Svakog dana veliki broj ljudi čita i piše komentare i tako stvara ekosistem korisnih informacija. Sadržaj generisan od strane potrošača (CGC) služi da pomogne svakom novom kupcu kada treba da donese odluku o nekoj kupovini.

Uticaj koji ovakav sadržaj ima na online kupovinu je dokazan velikim brojem istraživanja na tu temu. Studije takođe pokazuju da je njegov uticaj značajno veći od onog koji ima tradicionalno reklamiranje.

Iako se u svijetu, mnogo više nego kod nas, već godinama govori o konstantnom smanjenju značaja klasičnih prodavnica izvještaj Rutgers University kaže da i dalje najveći broj ljudi, čak 78%, kupuje baš u prodavnicama koje mogu fizički da posjete.

To što i dalje preferiraju tradicionalan način kupovine ne znači da se ne služe online izvorima kao smjernicom za odlučivanje. „Istraži online, kupi offline“ je praksa koju sve veći broj potrošača usvaja kao standardan dio procesa kupovine. Čak 62% offline kupaca koriste svoje mobilne telefone kako bi pregledali komentare prije nego što zaista i kupe željeni proizvod.

Post a Comment